onsdag 21. august 2013

(GR10) Dag 23: Oo - Bagneres de Luchon

Lengde: 18.5km (474.2km), tid brukt: 9:26 (180:04).
Høydemetere (opp / ned): 1003m (25695m) / 1857m (25314m).
Høyde (start / slutt / høyeste): 1504moh / 650moh / 2275moh.
Vær: Sol.


Etter dagens etappe vil jeg ha gått meg igjennom to av de fire kartbøkene for ruten som jeg har med, med andre ord så vil jeg være omtrent halvveis. Det sagt så går jeg ikke med selve bøkene, jeg har kuttet ut alle kartsidene jeg trenger på turen og kastet de sidene jeg ikke trenger. For hver dag jeg har gjennomført har jeg lagt igjen de kartsidene jeg ikke har bruk for lengre på stedet jeg overnattet, så kartbunken min er nå bortimot halvert.

På vei opp fra Lac d'Oo og Refuge du Lac d'Oo.

I kartbøkene er ruten merket med rødt, ved siden av Lac d'Oo i kartboken for Pyrénées Centrales går den røde streken på tvers av flere høydemetere på sin ferd opp mot Col d'Espingo. Og det er her du finner meg og Evelyne på vei opp fra vannet, vi har bestemt oss for å slå følge til Bagneres de Luchon. Mens lyset fra solen sakte, men sikkert, beveger seg nedover fjellsidene mot Lac d'Oo så beveger vi oss oppover mot Hourquette des Hounts-Secs.

Utsikt i retning Col de la Coume de Bourg fra Hourquette des Hounts-Secs.

Vi går fra den ene siden til den andre oppover mens vannet ligger klemt mellom fjellsidene nedenfor. Oppe ved Hourquette des Hounts-Secs (2275moh) kan vi stirre ned mot det blå øyet nedenfor. Den polske familien som jeg traff igår slapper av på kanten av passet og nyter det fine været. Fram til Col de la Coume de Bourg klatrer ruten opp og ned langs fjellsiden. Nedover kan man se parkeringsplassen ved Auberge d'Astau og ovenfor der igjen passet jeg gikk over og ned ifra igår.

Lac d'Oo.

Etter en pause med flott utsikt ved Col de la Coume de Bourg (2275moh) er vi begge sugne på en øl. I utsikten er vi nå klar over at foran oss ligger Ariege'n, som er den delen av Pyreneene ruten går igjennom som folk er mest vare for å gå i. Ruten går i retning av Superbagneres og allerede på god avstand er det gamle hotellet synlig. Over oss sirkler det en flokk med ørner.

Det er noe med meg og halvveis på en langtur virker det som, som på Korsika så streiker nå kameraet når jeg er på siste dagen før jeg er halvveis. Frustrert blir jeg vitne til at kameraet tar en total blackout. Evelyne prøver å holde humøret mitt oppe. Ved Superbagneres (1804moh) bestiller vi oss hver vår øl og en plate med kjøtt og spekemat. Heldigvis var det bare batteriet som på mystisk vis igjen hadde gått tom for strøm, denne gang har jeg med meg et ekstra batteri. Smilet er på plass igjen. Været er så fint at vi blir sittende i omtrent to timer.

Evelyne med ruten og Hourquette des Hounts-Secs i bakgrunnen.

Istedet for å gå ned fra Superbagneres velger Evelyne å ta taubanen ned. Jeg er litt mer puritansk og føler at jeg må følge ruten ned, så våre veier skilles for øyeblikket her. Men vi har avtalt å møtes senere i Bagneres for å spise middag. Hvis man ser bort ifra det med å følge ruten hele veien, så er det å ta taubanen ned en bedre tanke. Ruten ned gjennom skogen tar evigheter hvor man aldri føler at man kommer noe nærmere byen i det hele tatt.

Utsikt fra Col de la Coume de Bourg.

Vertinnen på Refuge de Lac d'Oo hadde forøvrig ordnet hotell for meg i Bagneres de Luchon (650moh), Le Chalet. Et lite knirkete stykke hus, men det føles godt å ha et rom for seg selv nå. Jeg har booket for to netter, har planlagt å ha en hviledag imorgen. Rommet har en liten balkong, noe som passer meg ypperlig.

Feiring av halvveis på turen med Evelyne i Bagneres de Luchon.

Jeg møter Evelyne på avtalt sted og vi setter oss ned for å feire halvveis på turen. Det blir en hyggelig avslutning på en fin dag (som fort kunne ha blitt en gedigen nedtur). Dessverre føler Evelyne at det er litt for mye usikkerhet rundt Ariege'n, så hun har bestemt seg for å reise direkte til Merens les Vals istedet. På balkongen lyser det fra en klar stjernehimmel.

<- OoBagneres de Luchon ->

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg