fredag 30. august 2013

(GR10) Dag 32: St Lizier d'Ustou - Aulus les Bains

Lengde: 22.5km (634.8km), tid brukt: 9:36 (245:07).
Høydemetere (opp / ned): 1361m (36319m) / 1351m (35838m).
Høyde (start / slutt / høyeste): 740moh / 750moh / 1618moh.
Vær: Overskyet om morgenen, sol og lettere skyet etterhvert.


Det grå været ute gjør lite for humøret mitt, selv om jeg så solen i et kort øyeblikk igår er dagene preget av det grå været og jeg er litt lei av det nå. Det har vært mange mørke skoger og daler å gå igjennom i Ariege'n. Idag er jeg tilbake i guidebokens favntak og legger turen til Aulus les Bains, hvor jeg vil passere et landemerke på veien, Cascade d'Ars.

St Lizier d'Ustou om natten. Jeg våknet opp midt på natten og fant ut av en eller annen grunn at jeg måtte ta noen bilder.

Når jeg ankommer Col de Fitté (en får bare unnskylde franskmennenes noe usømmelige navngivning her) har jeg gått opp gjennom en lang skogsstrekning igjen. Ved passet (1387moh) møtes jeg av blå himmel og jeg merker at humøret stiger en del. Landskapet rundt er mer synlig nå og ting åpner seg mer opp, fjelltopper dukker opp. Stien fortsetter videre rundt Picou de la Mire.

Cirque de Casiérens, en flott hengende dal

Col d'Escots (1618moh) byr på utsikt til dalene dannet av de grønne fjellarmene nedenfor, selve passet er dessverre en del av et større skianlegg og er noe skjemmet av dette. Etter en frisk pause i vinden som blåser over passet fortsetter jeg videre langs fjellsiden. Stien bukter seg gjennom flere felt med store stein før jeg ankommer Cirque de Casiérens, en nydelig hengende dal hvor det er mulig å finne seg en flott teltplass.

Étang de Guzet.

Flere steder på dagens rute har det vært mulig å ta snarveier ned til Aulus, nyttig ved eventuelt veldig dårlig vær, så også ved Jasse du Fouillet (1170moh). Men det er ikke et valg for meg nå. Det er nesten litt synd å gå inne i skogen nå som det endelig er sol og blå himmel igjen, selv om det og er en del skyer å se. Jeg går ned til Étang de Guzet (1459moh), et lite vann omkranset av trær. Her spiser jeg lunsj og kan endelig skifte til turbuksen min igjen. Den vasket jeg igår og var ikke tørr om morgenen, så jeg har måttet gå med regnbuksen min med buksen til tørk bak på sekken.

Et nydelig stykke natur i Pyreneene, Passerelle d'Ars.

Etter Étang de Guzet beveger ruten seg litt oppover igjen og ut av skogen, ovenfor er det noen eiendommelige fjellformasjoner og en liten hytte passeres. Jeg ankommer så et nydelig område, jeg er ved Passerelle d'Ars (1485moh) som skal være et veldig populært område. Her renner Ruisseau d'Ars ned fra en dal jeg veldig gjerne kunne ha gått lengre opp i. Elven krysses over en liten bro. Jeg er i enden av den siste løkken ruten tar før den beveger seg ned mot Aulus les Bains.

Cascade d'Ars.

Men først skal jeg passere Cascade d'Ars, en flott tre-etasjers foss. Må klatre mye rundt på steinene rundt fossen for å ta en nærmere titt på den. Fossen følger meg så med øynene sine når jeg går videre nedover. Elven går her ned i dype daler og kulper. Til slutt ankommer jeg Aulus les Bains (750moh) etter en fin tur og et kjært gjensyn med blå himmel og sol.

Aulus les Bains.

På Gîte d'Etape La Goulue er jeg den eneste gjesten. Vandrerhjemmet ligger bak et større majestetisk hus som tidligere huset et kasino, nå har eierne av gîte'n tenkt å lage en restaurant der istedet. Vertskapet på gîte'n lager middag til meg, noe som føles litt rart da jeg jo er den eneste gjesten, men maten er veldig god (så det lover jo godt for den kommende restauranten). Aulus er en større landsby enn St Lizier og det er merkbart flere folk her, men til tross for det er det relativt stille her. Claire så jeg ikke mer til idag etter å ha sagt farvel i St Lizier om morgenen.

<- St Lizier d'UstouMounicou ->

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg