torsdag 29. august 2013

(GR10) Dag 31: Aula - St Lizier d'Ustou

Lengde: 21.3km (612.3km), tid brukt: 8:11 (235:31).
Høydemetere (opp / ned): 1292m (34958m) / 2102m (34487m).
Høyde (start / slutt / høyeste): 1550moh / 740moh / 1998moh.
Vær: Overskyet og grått, noe blå himmel.


Musen har vandret mye i natt og en ku eller hest prøvde å åpne døren i løpet av natten. Ute er det håp selv om det er skyer, det er en flott morgen med fine farger lengre nede i dalen. Ikke tidligst avgårde denne dagen, til det bruker vi for mye tid til å nyte den flotte morgenen utenfor hytta. Hestene som beiter besøker oss rett utenfor hytta.

Flott morgen med fine farger nede i dalen utenfor Cabane d'Aula, hester poserer i morgenlyset.

Jeg kan se solen lyse opp fjellet bak meg når jeg går opp mot Port d'Aula. Dagens etappe starter brått på, med 450 meter stigning omtrent rett utenfor døra. Oppe ved Port d'Aula (1998moh) føler jeg meg litt forrådt, en stor sky sperrer for solen. Landskapet er derimot flott, et bølgende grønt fjellandskap, som dessverre skulle vare så altfor kort. Vandrende langs stien kan jeg se ned mot Col de Pause, der skinner ihvertfall solen på deler av landskapet.

Oppe ved Port d'Aula.

Étang d'Arreau (1886moh) er et hyggelig nok vann, ved siden av ligger Refuge d'Arreau som ser ut til å ikke være i bruk ennå. Cabane d'Arreau (1696moh) er en privat hytte, og her jobbes det med å utbedre den. Nede ved Col de Pause (1527moh) kan jeg se over til dalen (Estours) jeg gikk opp igår, ruten tar en fin rundtur om Port d'Aula og hit. Ned fra pause-passet går det en vei som krysses flere ganger, men merkingen er her dårlig og det er vanskelig å finne stien (man kan følge veien som vil føre en til samme sted som stien).

Utsikt ned mot Col de Pause.

Ruten passerer to små grender på vei ned dalen, Faup og Raufaste. Nede ved Couflens (702moh), hvor guideboken reklamerer for at det ikke engang finnes en pub der, setter jeg avgårde vekk fra ruten i søken etter et sted å spise som skal være fem minutter unna i henhold til et skilt. Jeg snur når jeg får klarnet tankene litt og forstår at det er fem minutter unna med bil og ikke til fots. Claire har kommet ned til Couflens når jeg returnerer. Ingenting i landsbyen.

Étang d'Arreau.

Etter å ha kommet opp til Rouze (930moh) via en bratt sti setter vi oss ned utenfor gîte'n ved siden av gården. Inne er det veldig hyggelig, og med selv-betjening. Jeg betjener meg selv til god plommejuice fra gården, øl, sjokolade og chips. Ett lengre opphold her fordrer å sitte inne, det er et utrolig antall av fluer her.

Faup. Utsikt over mot Rouze og Col de la Serre du Clot.

Opp mot Col de la Serre du Clot passerer man et utall antall ruiner av setre og gårder, i tillegg til nesten en hel grend som er i en forfallen tilstand. Ved toppen av passet (1546moh) kan jeg se tilbake over dalen mot Col de Pause. Tid for en ny bratt nedstigning. I nærheten av Crabude kan jeg for første gang på lenge se solen på himmelen for en stakket stund.

Col de la Serre du Clot. Utsikt tilbake mot Col de Pause.

St Lizier d'Ustou (740moh) er et stille og rolig sted. Jeg er den eneste gjesten på gîte'n (La Colline Verte) på stedet virker det som, Claire tar inn der senere siden det var fullt på campingplassen (noe som virket rart da man knapt kunne se noen andre i den lille landsbyen). Det blir en rolig kveld. God middag på stedets ene bar og restaurant, men spiser omtrent helt alene der.

<- AulaAulus les Bains ->

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

populære innlegg